Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Acacia

Details

Acacia Avenue is one of the most sculptural buildings ever produced by Mancini Made displaying bold forms inside and out presented in pure white render. Externally, this impression is further heightened by dramatic floating roof forms.

Our vision was to create a spacious and highly contemporary family home with a sense of openness and connection between internal and external entertaining areas and ground and first floor living spaces.

The house had to be set one metre above the natural ground level to conform to required flood levels. This created an opportunity to incorporate raised garden beds and elevated views over the rear yard and pool area.

Internally, an open-tread staircase commands a central position against a double-storey feature window that floods natural light into the living spaces. A limited palette combines light honey-blond timber juxtaposed with bright white render. A bespoke light sculpture above the stairwell adds to the gallery-like essence of the house.

Our client offers the following thoughts on the process and outcome… “We were attracted to Mancini Made for their very distinct look. During the design phase, with much patience on their side, feedback and wrestling with how to accommodate some key design needs, we were provided with a very exciting design and plan. We are very much living the dream and loving our new home.”

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
Seaholme
, Melbourne

Expand Project Details