Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Galbraith

Close

2018 Design & Build

This distinctly modern residence was designed and built by Mancini Made to maximize the impact of a small block in a stylish new estate near the JP Fawkner Reserve in Strathmore.

The steps from the front pavement lead to a wide tinted glass pivot door that enters into a spacious lobby that opens onto a breathtaking double-height void above the multi-level living, dining and kitchen areas.

Spectacular light sculptures are suspended over the living spaces while the void floods the house with sunlight and visually connects the upper and lower levels.

The open kitchen is defined by symmetrical minimalist styling, strong horizontal lines and precision joinery in pristine white and deep charcoal. A soft-hued timber staircase wrapped in glass leads to the bedrooms and bathrooms above. Both visually striking and practical, a digital workstation is neatly integrated into the staircase design.

Upstairs, the spacious master bedroom steps out from the main facade of the building with a large, box-framed picture window overlooking the street front. The adjoining master bathroom features large rectangular slate-grey wall and floor tiles and a sculptural free-standing tub.

The building boldly presents its contemporary proportions to the street with an assemblage of box-like shapes defined with crisp white render and black highlights.

There’s a great sense of pride to see an ambitious design come to life. In the words of our client “it was amazing to see what was on paper and looked insanely difficult being built with amazing craftsmanship and detail – the completed job is hands down second to none.”

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
– 
Strathmore, Melbourne