Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Garden

Close

2018 Build

In a bayside enclave just 13 km from Melbourne’s CBD, this exquisitely designed pair of townhouses serve as the new home for a family of four and a family investment property.

The ground floor of each townhouse accommodates stylish open plan living and dining, a spectacular kitchen, master bedroom and outdoor entertaining. A second level incorporates three bedrooms and bathroom with a separate north facing living area. The family home also includes a study and home office.

Lightwells are positioned to create a green oasis adjacent to the master ensuites and offer a sense of sanctuary and retreat. Open-tread staircases are capped with skylights to flood both houses with natural light and present enticing sky views. Wide first floor balconies frame views of the bay. Strategically-placed voids allow sunlight to filter through the first floor living space.

Strong rectilinear lines and cantilevered canopies create an essentially modernist look, emphasized by an exterior pallet of charcoal metal cladding, white render, exposed concrete and rough-hewn hardwood fencing and screening. Split-faced off-white brick adds a softening texture to the street frontage.

Internally, a neutral pallet of whites in joinery, stone bench tops and paint finishes is juxtaposed against black window frames, black exposed stair stringers and dark fittings.

The ground floor features light grey polished concrete and the hardwood selected for the staircases extends throughout the first floor. Dark bluestone wall tiles in the bathrooms contrast with elegantly sculptured bath and hand basins. Laser-cut screens offer privacy and a stylish display of patterned light.

In the signature style of McGann Architects, the Garden Grove townhouses are innovative, functional and energy efficient, seamlessly realised with impeccable attention to detail. The owners praised Mancini Made for both our patience and persistence.

 

SERVICE
– Build

LOCATION
– Seaholme, Melbourne