Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Lawson

Details

Like many of Melbourne’s most sought-after established suburbs, the streets of Highett are in a process of transition, with older-style single storey dwellings being replaced with two storey townhouses. With this project the challenge – and the opportunity – was to respond to this ongoing transition in a sympathetic but contemporary manner.

The architect’s clear vision was to create a pair of highly refined and elegant townhouses, designed to contribute to the evolution of the wider streetscape while also being individually striking.

Each dwelling is given a unique identity with a refined material pallet combining white rendered cement contrasting with dark battened cladding and screens with matching black trims and window frames. These materials are interwoven through the façade to create a balance of integration and individuality.

Privacy to the upper-level façade is provided with an elegantly curved battened screen. The entrance to each townhouse is softened with the inclusion of a rendered curved wall, a form repeated on the upper level.

Internally, lifestyle amenity was key, with the ground floor of each home dedicated to open plan living, dining and entertaining areas. These open spaces are graced with abundant natural light and flow seamlessly to the outdoor entertainment areas and gardens.

Mancini Made were delighted to contribute to this highly refined project. In the words of the architect, “Mancini Made’s attention to detail and dedication to great architecture makes for great collaborations.”

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
– Highett
, Melbourne

Expand Project Details