Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Sargood

Close

2018 Build

Sargood Street is a boutique, 4 level, 15 apartment residence located adjacent to Altona train station and just three blocks from Port Philip Bay.

The overarching objective of client, architect and builder was to encapsulate the coastal character of the local area through the considered use of materials, colours and form. At the same time, we aimed to capture and frame water views from as many of the apartments as possible.

Sargood Street blends the natural characteristics of selected materials, paired with bright coastal whites, soft deep charcoals and light timber highlights. The built form references the local vernacular with sharp-edged boxed forms broken up by multiple textures and vertical screening elements.

The extended balconies that define each level present a bold linear design externally, balanced by intricate detailing in lobbies and apartment interiors. Permeable balcony screening successfully addresses issues of overlooking between apartments and neighbours, while allowing for extended bay views, natural light and sea breezes.

Glazing is deliberately excluded from the northern perimeter – which faces onto a carpark – softened by a playful patchwork of vertical and horizontal panels.

Internal spaces are contemporary and intentionally paired back, with high ceilings, plenty of storage facility and homely features such as inbuilt study nooks and gas-flame fireplaces. Trim clean-lined kitchens combine every amenity with minimalist styling and precision joinery.

Our client describes the end result as a truly flagship Altona apartment that has locals complimenting the blend of perfect location and visual appeal. The project architects, ClarkeHopkinsClarke, delivered possibly the ultimate accolade a builder can receive from an architect:

“They (Mancini Made) have a great design eye.”

SERVICE
– Build

LOCATION
– 
Altona, Melbourne