Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

St Georges

Close

2016 Build

This sensitively designed group of four three-level townhouses stands at the end of a quiet residential street bordered by abundant native parkland.

The townhouses are designed to feel natural and secluded with their connection to nature reflected in the design aesthetic and the focus on sustainability. Spacious and open light-filled interiors offer complete privacy together with balcony views over the parklands.

The magnificent river red gums that adjoin the property are echoed in the architecture. The charcoal bark of the tree trunks is referenced in the ribbon of dark metal cladding that wraps the lower portion of buildings. On the pitched forms above, hardwood battens will blend with the mottled greys of the trees as they age naturally over time.

From the outset it was apparent that the successful realization of the architect’s vision depended on the quality of the materials chosen and the craftsmanship of their execution.

Indicative of the innovative design and exemplary construction standards, the project was chosen to be showcased on Channel 7’s ‘Before & After’ series.

 

SERVICE
– Build

LOCATION
– Parkville, Melbourne

ARCHITECT
– Fieldwork