Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Sussex

Close

2019 Design & Build

Sussex Street is a timeless interpretation of a contemporary beachside dwelling designed for a growing family with two young toddlers.

Reflecting its seaside location, this low-maintenance home makes a feature of sandy-textured exposed concrete, expanses of raw slatted timber and rustic landscaping.

The design challenge was to incorporate the family’s extensive brief in a single storey scale – accommodating high ceilings throughout, and allowing space for a rear play yard and a future pool.

This lead to a striking mix of sharp gable and flat roof forms, with a soaring double-height internal gable ceiling to showcase the north-facing living area.

An elongated white kitchen work bench dominates the open living space with soft-toned timber joinery extending wall to wall. The colour palette complements the light-filled area with neutral whites and floors of polished grey/white epoxy concrete. A feature wall of smooth-faced white brickwork defines the central fireplace and casual lounge space.

The street frontage displays sharply-defined contemporary proportions, combining sections of solid white render with a wall of vertical timber that seamlessly integrates a double garage.

An altogether stylish and timeless abode, yet with robust materials and finishes befitting the demands of a growing young family.

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
– 
Seaholme, Melbourne