Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Hick

Details

The architect’s vision for this project was to create two contemporary adjoining townhouses that are each individually unique and complement each other as an equal pair.

The response to this design challenge was both original and aesthetically pleasing. The townhouses mirror each other by sharing the same essential outline and dimensions. This includes bold gable rooflines and matching central entranceways softened by a curved wall in off-white brick. Identical vertically-battened dark timber screens provide both privacy and a stylishly minimal front façade.

Each dwelling is then given a distinctly individual identity with the upper level of one townhouse rendered in off-white hit-and-miss brickwork, the other in thin vertical strips of dark timber extending to a screened front window. The overall effect is one of harmony combined with individuality.

The interior design continues to explore these twin qualities with an emphasis on horizontal elements such as elongated black-framed windows, extensive cabinetry and a curved marble island workbench.

Light-filled living, dining and entertainment spaces are incorporated into an extended open plan that flows onto outdoor entertaining areas and gardens. Aspects of the exterior design are also reflected in the interior, such as the soft-white vertical tiling that forms the luxurious bathtub. A meticulously-crafted staircase leads to the upper level and adds a sculptural focal point.

For all its eye-catching individuality, the Hick Street project sympathetically responds to the predominantly single-storey gable and hipped roofed dwellings of the surrounding streetscape and also contributes to its evolution.

Mancini Made are proud to present Hick, it was a delight to design this creatively challenging project. It’s always a pleasure working closely with our clients to deliver their dream home. We paid special attention to the detail and ensured we delivered on our clients brief.

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
Spotwsood
, Melbourne

Expand Project Details