Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Napier

Details

The vision for this project was to design a family home that embraces its heritage past and celebrates its contemporary future. Napier Street is a home of considered contrast, from the heritage frontage which integrates with the surrounding streetscape to the open plan and light filled rear living areas – a home with lifestyle amenity at its core.

A design challenge that turned into an opportunity is that the site slopes front to back, which allowed for a split level on the ground floor. This provided an ideal transition point between the existing heritage building and the stylish rear extension. Stepping down from the old home into a new open plan living area facilitated high ceilings with large expanses of glazing. This further integrated with outdoor entertaining areas and allowed for views over the pool and rear yard.

In startling contrast to the original single-story heritage frontage, the first-floor rear extension is curved to provide a sculptural design feature when viewed from the rear yard. The elegant curve is formed with thin vertical strips of timber inset with a large louvred viewing window. The placement and design minimise overshadowing of the neighbouring property and provide an elegant entrance to the rear first-floor bedroom.

The material selection for the new extension is deliberately bold, contrasting with soft toned areas to create a refreshing private oasis within a high-density inner city setting. The heritage past now truly meets the contemporary future.

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
South Melbourne
, Melbourne

Expand Project Details