Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Queen

Details

It’s hard to imagine a more ideal Altona beachside location. The main streetfront faces onto the inviting greens of Kooringal Golf Club. The corner of the property overlooks the park reserve that connects to Altona’s sun-kissed strip of sandy beach.

Our vision was to create a set of six refined townhouses that are both contemporary in design and reflect the beach setting they are located within. The individual townhouses are each bespoke in design, yet sit harmoniously within the overall development.

An initial challenge was to sensitively integrate a highly contemporary building into the existing streetscape. This was overcome by pairing dwellings so that each pair appeared to have an overall gable roof form to reflect the established style of surrounding residences.

As all six townhouses face the same street a further challenge was to provide an individual sense of address for each dwelling. This was resolved by each townhouse having its own unique first floor design. Each displays a distinctive arrangement of striking vertical and horizontal blades that frame views and create a sense of openness and transparency.

Dark grey brickwork with white pointing and panels of off-white render serve to highlight the façade framing. Glazing extends from floor level to the sharp diagonals of the gable roofline. At street level, the combination of off-white brickwork and natural timber tones work to soften the overall building mass.

True to their beachside location, interiors are open, spacious, flooded with natural light and softened with louvre windows where necessary. Living spaces open onto glass-framed balconies arranged to capture bay views and golf course greenery from as many vantage points as possible.

SERVICE
– Design & Build

LOCATION
Altona
, Melbourne

Expand Project Details