Privacy & Disclaimer

Mancini Made aims to keep our website up to date. However, we do not guarantee or warrant the accuracy, reliability or currency of the information contained on the website. We will endeavour to correct any errors in the information that are brought to our attention as soon as possible. Mancini Made reserves the right to change at any time, without notice, any information stored on this website. In no event will Mancini Made and its related corporations or their respective agents or employees be liable for any decision made or action taken in reliance on the information found on this site, even if advised of the possibility of such damages. If any links in this site connect to other web sites maintained by third parties over whom Mancini Made has no control, Mancini Made makes no representations as to the accuracy or any other aspect of information contained in such other web sites.



IMAGE CREDITS
Peter Clarke Photography © 2014
Andrew Johnson © 2014
Jamie Judges © 2013
Concrete Robot © 2013


BRAND & WEBSITE
Seesaw Studio © 2014

Register

REGISTER FOR MANCINI MADE NEWS

Register for our e-newsletter to read about some of our latest news and achievements.

For up-to-date project news and project photos please follow us on our social media accounts by following the below links.

Victoria

Details

The essential vision for this Victoria Avenue project was to create an ultracontemporary office/apartment that sits above an existing commercial street-facing façade on this elegant Albert Park boulevard.

The challenge was to ensure that the new structure harmoniously connected with the neighbourhood, to both contrast with and highlight the heritage value of the area.

In admiration of the double-fronted terrace homes which are synonymous with Albert Park, we chose to play with brick and masonry in a contemporary way to help integrate the design into its surroundings.

Regular brick patterning is combined with playful hit-and-miss brick arrangements to add an element of craft to the design. Clean lines of perforated black metal mesh panels enclose large open balconies at the front and rear of the building. The balconies allow the double-level structure to be set back and not impose itself on the street front.

Mancini Made played an essential role in ensuring the build process ran smoothly and in supporting the architect to work through the crafting details inside and out.

SERVICE
– Build

LOCATION
– 
Albert Park, Melbourne

ARCHITECT
– Finnis Architecture

Expand Project Details